6 apr

Batonia Hoeve: lezing Ad Verbrugge

6 april 2014

lezing door Ad Verbrugge

aanvang 12u.
duur circa 2,5u
kosten €20,-

Ad Verbrugge geeft deze zondag een besloten lezing over het in 2013 verschenen
eerste deel van zijn tweedelige werk Staat van Verwarring. Bij voldoende deelname zal de lezing doorgang vinden. Inbreng van vragen wordt op prijs gesteld.

 Staat van Verwarring is een hernieuwde bezinning op onze tijd, waarin sprake is van strijdige waarden, verbleekte idealen en een onzekere toekomst. In het eerste deel met de titel Het offer van Liefde laat hij zien dat de postmoderne mens in een staat van verwarring verkeert met betrekking tot de meest elementaire vorm van gemeenschap – die van de liefdesrelatie.

In Het offer van liefde ontwikkelt Verbrugge een prikkelende gedachtegang naar aanleiding van de vraag naar de wereldwijde populariteit van de erotische bestseller Vijftig tinten. Daarbij laat hij zien dat de postmoderne mens in staat van verwarring verkeert met betrekking tot de meest elementaire vorm van gemeenschap – die van de liefdesrelatie. Bij uitstek in die (erotische) liefde komt een verlangen naar gemeenschap tot uitdrukking dat indruist tegen onze virtuele consumptiecultuur. Bij het ontvouwen van zijn gedachten laat Verbrugge zich inspireren door verschillende tradities en denkers: van de dionysische mysteriën, Plato’s Symposium en Aristoteles’ deugdethiek tot de middeleeuwse ridderroman, Foucaults idee van biomacht en Houellebecqs Elementaire deeltjes. Niettemin is Het offer van liefde een oorspronkelijke wijsgerige verhandeling, niet zozeer ontstaan uit theoretische interesse, maar uit existentiële noodzaak – en zo dient het boek ook gelezen te worden!

maximaal 30 plaatsen: max aantal deelnemers bereikt.
waar: Batonia Hoeve, Galderseweg 3 te Galder
aanmelden via info@batoniahoeve.nl

 

 

|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.